Öt éve lőtték le a maláj utasszállítót

Magyar Nemzet
2019. 07. 18. 14:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virágokat helyeztek el a maláj utasszállító áldozatainak emlékére a tragédia ötödik évfordulóján Ukrajnában.

2014. július 17-én Kelet-Ukrajna felett rakétatalálat érte a Malaysia Airlines Amszter­damból Kuala Lumpurba tartó repülőgépét.

A pilótafülke mellett felrobbant rakéta szilánkjainak ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. Mind a 298 utas, köztük 196 holland és 27 ausztrál állampolgár, valamint a legénység életét vesztette. Az Európai Unió kedden felszólította Moszkvát, hogy vállalja a felelősségét az utasszállító lelövésében játszott szerepéért, és teljeskörűen működjön együtt a folyamatban lévő nyomozásban az elszámoltathatóság megállapítása érdekében. Idén júniusban Hollandiában három orosz és egy ukrán állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot gyilkosság vádjával a hatóságok a lezuhant maláj repülőgép ügyében.

A holland bíróság 2020 márciusában fogja tárgyalni az ügyet, addig további személyek ellen is vádemelést helyeztek kilátásba.

Oroszország végig tagadta, hogy köze volt a gép lelövéséhez.

Fotó: Reuters

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.