Özönvízszerű esőzés okozott több halálos áldozattal járó árvizet Közép-Kínában

Özönvízszerű esőzés következtében kialakult árvíz sújtotta vasárnap éjszaka a Közép-Kínában fekvő Hupej tartomány Hofeng járását, ahol kilencen életüket vesztették, és hétfőn még további négy embert kerestek a mentőalakulatok – jelentette a helyi sajtóiroda közlésére hivatkozva a China Daily című kínai pártlap.

Forrás: MTI2019. 08. 05. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvíz legsúlyosabban a járásban található Tuopi-szorost érintette, ahol a hirtelen lezúduló eső miatt többtucatnyi ember, zömében turisták rekedtek. A helyszínre érkező mentőalakulatoknak összesen 61 embert sikerült kimenteniük a területről. További négy embert még keresnek, az azonban egyelőre nem világos, összesen hány ember tartózkodhatott a helyszínen az árvíz kialakulásakor.

A helyi sajtó szerint a Tuopi-szoros környéke egy egyelőre fejlesztésre szoruló kirándulóhely, még nem áll teljes egészében nyitva a látogatók előtt. Egyes, engedély nélkül tevékenykedő helyi idegenvezetők azonban ennek ellenére odakalauzolják a turistacsoportokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.