Partra mosta a víz Belgiumban egy illegális bevándorló holttestét

Partra mosta a víz Belgiumban egy iraki menedékkérő holttestét, aki a jelek szerint a La Manche csatornán keresztül úszva próbált meg eljutni Franciaországból az Egyesült Királyságba – jelentette a belga sajtó szerdán.

Forrás: MTI2019. 08. 28. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ügyészségi tájékoztatás szerint a 48 éves férfi üres műanyagpalackokból készített mellényt és két farmernadrágot viselt. Holttestére pénteken bukkantak rá a belgiumi Zeebrugge közelében.

A férfi a németországi Karlsruhe városában kért menedékjogot korábban.

A La Manche csatorna a legkeskenyebb részén is több mint 30 kilométer széles, az átúszás szakértők szerint csaknem lehetetlen, egyebek mellett az erős áramlatok, a nagy hajóforgalom, a hideg víz, illetve a gyakran kialakuló viharok és sűrű köd miatt.

Egyre gyakrabban próbálnak menedékkérők gumicsónakkal átjutni Franciaországból az Egyesült Királyságba. Idén eddig 1451 embert fogtak el ott a tengeren, míg tavaly 586-ot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.