Pásztor István: Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program

A program új fejlesztési ciklusának köszönhetően jövőre további nagy beruházások valósulhatnak meg – közölte a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Forrás: MTI2019. 07. 19. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fejlesztési ciklus indul a vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében, amelynek köszönhetően jövőre további nagy beruházások valósulhatnak meg – közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke pénteken Szabadkán az MTI-vel.

Mint mondta: a gazdaságfejlesztési program lebonyolítását végző Prosperitati Alapítvány szombat reggel egy kérdőívet bocsát rendelkezésre az interneten, amelyben arra keresik a választ, milyen irányú fejlesztésekben gondolkodnak a vajdasági vállalkozók. Olyanok válaszait várják, akik 100 ezer eurót meghaladó fejlesztésekben gondolkodnak – tette hozzá.

„Az eddigi fejlesztések során is kikértük a potenciális pályázók véleményét, mert az a meggyőződésem, hogy mindig a közösségi érdekeknek és igényeknek kell megfelelni” – hangsúlyozta Pásztor István.

A kiíró szándéka szerint a pályázatok az idegenforgalom, a mezőgazdasági feldolgozóipar és a technológiailag előrehaladott ipari tevékenységet támogatják. A nagyléptékű fejlesztésekre vonatkozó pályázatokat az év végén írnák ki, és a következő év közepén már meg is kezdődhetne a megvalósításuk.

Pásztor István rámutatott, hogy a következő hároméves gazdaságfejlesztési ciklusban körülbelül kétszer akkora mértékű beruházásra lehet számítani, mint az első fejlesztési ciklusban.

A magyar kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség közös vajdasági gazdaságfejlesztési programjának első, 2016-2018-as szakaszára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget.

A programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, az idegenforgalomra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt.

A gazdaságfejlesztési program második szakasza az idén indult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.