Peking tiltakozik a TikTok és WeChat büntetése miatt

Peking tiltakozását fejezte ki pénteken, amiért Donald Trump amerikai elnök megtiltott minden ügyletet a TikTok videómegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással, és mindkét cég leányvállalataival.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 07. 11:29
Nem mindig volt biztosított az üzenetküldő alkalmazások korlátlan elérése
A Wechat alkalmazás anyacége, a Tencent is célkeresztbe került Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Egyesült Államok saját önző érdekeit helyezi a piaci szabályozás és a nemzetközi szabályok fölé – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a kínai külügyminisztérium szóvivője. Vang Ven-pin „politikai manipulációnak” nevezte a csütörtöki bejelentést, amely alapján 45 napon belül életbe lép a ByteDance és a Tencent vállalatokat célzó intézkedés. A szóvivő úgy vélekedett, hogy a Washington által alkalmazott „önkényes, manipulatív és elnyomó” intézkedések az Egyesült Államok „erkölcsi visszaeséséhez” vezethetnek.

A WeChat alkalmazás anyacége, a Tencent is célkeresztbe került Fotó: Reuters

A világszerte mintegy 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTokot az amerikai elnök, valamint Mike Pompeo külügyminiszter nyíltan bírálta amiatt, mert szerintük az alkalmazáson keresztül amerikai állampolgárok adatai juthatnak el a kínai kormányzathoz. A csütörtökön kiadott elnöki rendeletben hasonló kifogásokat emeltek a leginkább Kínában népszerű WeChattel szemben is.

A TikTok a washingtoni bejelentés után nem sokkal közölte, hogy megdöbbentette a döntés, és minden jogi lehetőséget ki fog használni, szükség esetén kész bírósághoz fordulni, hogy biztosítsa, hogy a cég és felhasználói méltányos elbánásban részesüljenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.