Pokolgép robbanásában többen meghaltak Pakisztánban

Legalább 16 ember meghalt, harminc megsebesült, amikor pénteken pokolgép robbant a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában, egy piacon – számolt be a mentőkre hivatkozva a helyi média.

Forrás: MTI2019. 04. 12. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Geo TV beszámolója szerint egy házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe.

A robbanás síita muzulmánok lakta terület közelében történt. A halálos áldozatok között volt a határvédelmi erők egy katonája. A helyszínre rendőröket és mentőalakulatokat vezényeltek. A hatósági tájékoztatás szerint emelkedhet a halálos áldozatok száma, mert több, kórházba szállított sebesült állapota válságos.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merényletért, de korábban egyes, betiltott szunnita csoportok jelentkeztek elkövetőként hasonló támadások után.

Pakisztán 180 milliósnál nagyobb lakosságának mintegy 20 százaléka követi az iszlám síita ágát. Gyakoriak ellenük a támadások, mert az iszlám másik ágát alkotó szunniták eretneknek, nem hithű muzulmánoknak tekintik őket.

Beludzsisztán fővárosa, Kvetta, ahol rendszeresek a szeparatisták támadásai, akik nagyobb autonómiát követelnek, egyben nagyobb részesedést a területen kitermelt olyan természeti kincsekből, mint az olaj és a gáz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.