Pokolgépes merénylet végzett több emberrel Kelet-Afganisztánban

A halálos áldozatok között egy gyermek is volt, a nangarhári kormányzó szóvivője szerint a merényletben további 27 ember megsebesült.

2019. 10. 07. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pokolgépes merénylet végzett legalább tíz emberrel a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban hétfőn – közölték afgán tisztségviselők.

A halálos áldozatok között egy gyermek is volt.

Ataullah Hogijáni, a nangarhári kormányzó szóvivője szerint a merényletben további 27 ember megsebesült. A robbantás célpontja egy kisbusz volt, amely az afgán hadsereg újoncait szállította Dzsalalábádba.

A pokolgépet egy háromkerekű gépjárműbe helyezték el, és akkor hozták működésbe, amikor a kisbusz elhaladt mellette.

Egyelőre egyetlen szélsőséges csoport sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Kelet-Afganisztánban a radikális iszlamista tálibok és az Iszlám Állam terrorszervezet is aktív a térségben, különösen Nangarharban.

Az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) adatai szerint 2019 januárja és 2019 júniusa között 1366 civil vesztette életét és 2446-an sebesültek meg a fegyveres konfliktusban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.