Portugália feloldja az éjszakai kijárási tilalmat

A kötelező maszkviselést a zsúfolt köztereken csupán szeptember elején fogják feloldani.

Forrás: MTI2021. 07. 29. 20:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portugália augusztus elsejétől feloldja az éjszakai kijárási tilalmat, illetve az éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozásokat – jelentette be csütörtökön António Costa portugál kormányfő sajtókonferenciáján.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy nagyjából a lakosság fele megkapta a koronavírus elleni védőoltások mindkét adagját, ami a miniszterelnök szerint lehetővé teszi a járvány további terjedésének megfékezését.

Costa kijelentette: a beoltottság rendkívül jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy lehetővé váljon a járványügyi intézkedések feloldása. „De nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a vírus továbbra is terjed” – tette hozzá. A portugál miniszterelnök ugyanakkor kijelentette:

a kötelező maszkviselést a zsúfolt köztereken csupán szeptember elején fogják feloldani, a tavaly március óta zárva tartó bárok és éjszakai szórakozóhelyek pedig októberben nyithatnak meg, de akkor is oltási igazolványra vagy negatív vírustesztre lesz szükség a belépéshez.

Portugáliában a járvány kezdete óta több mint 960 ezer fertőzöttet regisztráltak, a kór halálos áldozatainak száma pedig meghaladja a 17 ezret.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.