Portugália lezárta a határait Spanyolország előtt

A portugál kormány szerint a drámai járványügyi adatok annak is betudhatók, hogy a spanyol–portugál határokon eddig szabad volt az átjárás.

Magyar Nemzet
2021. 01. 28. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál kormány szerint a harmadik hullám drámai járványügyi adatai részben annak is betudhatók, hogy a spanyol–portugál határokon eddig szabad volt az átjárás.

Portugália lezárta spanyolországi határait. Eduardo Cabrita belügyminiszter a szükségállapot megújításáról és meghosszabbításáról szóló parlamenti vita után jelentette be, hogy Portugália péntektől két hétig zárva tartja a határátkelőket a spanyolok előtt, így próbálják megfékezni a koronavírus terjedését.

A fertőzöttek száma Portugáliában is rekordot döntött januárban, amihez nagyban hozzájárulhatott a spanyol–portugál területek közötti szabad átjárás is. António Costa portugál miniszterelnök már szerdán jelezte, hogy a spanyoloknak számítaniuk kell a határellenőrzés visszaállítására, mivel a portugál járványügyi helyzet, mint mondta, „nagyon rossz” a harmadik hullámban megfertőzöttek számának „exponenciális” emelkedése miatt, ami „drámai elhalálozási adatokat” is hagyott maga után az elmúlt hetekben.

A portugál egészségügyi hivatal csütörtökön újabb rekordokat jelentett be: az elmúlt 24 órában 16 432 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, és 303 ember vesztette életét a Covid–19 szövődményei miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.