Potápi: Johannis kijelentése sértő az egész magyarságra nézve

Johannisnak erdélyi szászként tudnia kellene, mit jelent a kisebbségi lét – mondta az államtitkár.

Forrás: PestiSrácok.hu2020. 04. 30. 18:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klaus Johannis román elnök kijelentései nemcsak rendkívül tiszteletlenek és arrogánsak, de mélységesen sértőek mind a székelyföldi és erdélyi magyarságra, mind Magyarországra és a magyar kormányra nézve – jelentette ki a PestiSrácok megkeresésére Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár.

Mint kiemelte, Johannisnak erdélyi szászként tudnia kellene, mit jelent a kisebbségi lét, és hová vezet, ha egy nemzeti közösség teljesen elveszíti identitását és önállóságát.

Ismert, a román elnök a Parlament előtt lévő magyar autonómiatervezet kapcsán egy tévéinterjúban riasztotta éles hangon a román politikusi garnitúrát, amely szerinte tétlenségével lényegében a magyaroknak adja Erdélyt.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.