Propagandaakciónak szánta a tettét az új-zélandi merénylő

Van abban törvényszerűség, hogy a szélsőségek erősítik egymást, ha van szélsőséges iszlamizmus akkor előbb, vagy utóbb a szélsőségesség megjelenik a másik oldalon is. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában egyértelműnek nevezte, hogy az új-zélandi Christchurchben történt támadás elkövetője a terrorakciót propagandának szánta.

Forrás: MTI2019. 03. 19. 17:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tálas Péter szerint a fehér faj védelmében fellépők szeretik magukat úgynevezett újpogányként feltüntetni, a skandináv mitológiával, a Valhallával példálózni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója szerint nem lehet nem észrevenni a hasonlóságokat az Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos által elkövetett merénylet és az új-zélandi támadás között.

Egyelőre úgy tudni, magányos elkövető volt a christchurchi merénylő, ugyanakkor Tálas Péter hozzátette, az ilyen terrortámadások biztos, hogy követőre találnak, még ha a követők mindig is elszigeteltek lesznek.

A szakértő egy műsorvezetői felvetésre reagálva elmondta, 2001 óta a társadalomban való félelemkeltés motiválja a terroristákat, ugyanakkor azok a támadók, akik megpróbálják megideologizálni a tettüket, azok kétségkívül követőket akarnak.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.