Putyin fagylaltot ajándékozott a kínai elnöknek 66. születésnapjára

Egy óriási doboz fagylaltot ajándékozott Vlagyimir Putyin orosz elnök kínai kollégájának, Hszi Csin-ping kínai államfőnek, aki szombaton ünnepelte a 66. születésnapját Dusanbéban, az ázsiai biztonsági csúcstalálkozó helyszínén – közölte az orosz elnöki hivatal és a kínai média

Forrás: MTI2019. 06. 16. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Különleges munkánk van, ami miatt még a születésnapunkon is dolgoznunk kell, és eleget kell tennünk a kötelezettségeinknek” – mondta Putyin, aki a 27 ország – közöttük Irán és Katar – küldöttségei részvételével tartott csúcstalálkozó előtt találkozott Hszivel.

„Boldog születésnapot!” A legjobbakat kívánom! Örülök, hogy ilyen barátom van„ – jelentette ki Putyin a kínai vezetőnek a Kreml honlapján közzétett felvételek szerint.

”Sok szép ajándékot hoztunk„ – mondta az orosz elnök, bemutatva egy hatalmas dobozt, tele fagylalttal, amelyet a kínai államfő igen nagyra értékelt. A két vezető ezután pezsgővel koccintott.

A kínai vezető, aki Vlagyimir Putyint ”legjobb barátjának„ hívja, a múlt héten újabb lendületet adott az orosz-kínai egyetértésnek, amikor a Kreml főnökével Moszkvában találkozva számos bókkal és baráti nyilatkozatokkal halmozta el őt.

Hszi és Putyin egyebek mellett közös nyilatkozatot írt alá a kapcsolatuk új korszakáról, és másnap közösen bírálták az amerikai gazdasági dominanciát egy szentpétervári üzletember-találkozón.

A magas rangú vezetők magánéletének bemutatása igen ritka Kínában, a születésnap pontos dátumát sem teszik közzé, az államtitoknak minősül – írta a Reuters brit hírügynökség.

A kínai állami televízió azonban bemutatta a felvételeket a születésnapi köszöntésről.

Hszin kínai teával viszonozta Putyin figyelmességét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.