Rabszolgatartással vádolják a szaúd-arábiai herceget

Belgium három nagyvárosa ötezer új hotelszobával készül a turizmus berobbanására; Spanyolország a diplomáciai konfliktus ellenére 8 millió euró értékben vásárol biztonsági eszközöket Marokkónak. A Moët Hennessy márka fejet hajtott az új orosz pezsgőtörvény előtt; Rabszolgatartással vádolják a szaúd-arábiai herceget.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 05. 13:16
null
Mekka, 2018. augusztus 16. Muzulmán férfiak imádkoznak a szaúd-arábiai Mekkától 3 kilométerre fekvõ Dzsebel en-Núr hegyen, mielõtt leereszkedik a Hira-barlangba a közelgõ háddzs, vagyis mekkai zarándoklat alkalmából 2018. augusztus 15-én. Az iszlám hit szerint Mohamed próféta a barlangban kapta elsõ kinyilatkoztatását Istentõl, Dzsibríl (Gábriel) arkangyalon keresztül. A hívõ muszlimok számára életükben legalább egyszer kötelezõ mekkai zarándoklat az idén augusztus 19. és 24. között lesz. (MTI/EPA/Sedat Suna) Fotó: Sedat Suna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgium három nagyvárosa ötezer új hotelszobával készül a turizmus berobbanására

A belgiumi szállodaipar ugyan történelmének legsötétebb időszakát élte 2020-ban, amikor a vendégszobák legfeljebb 10-15 százalékos kihasználtsággal működtek. A szektor vezetői mégis optimistán tekintenek a jövőbe és a turisták beáramlása elé: Brüsszelben 3000, Antverpenben 1400, Gentben pedig 1100 új szállodai vendégszobát hoznak létre összesen 40 új szállodában.

Brüsszelben még a koronavírus-járvány idején is nyíltak meg új szállodák, ugyanis a turisták körében igen nagy a kereslet az új építésű modern szállodákra, magyarázta a meglepő tendenciát Frederik Lesire. A Turisztikai Világszervezet szerint azonban lesz bőven idő az építkezésre, ugyanis az előrejelzésük szerint a nemzetközi turizmus csak 2023-ra éri el ismét a járvány előtti szintet.

Forrás: BRUSSELSTIMES

Spanyolország a diplomáciai konfliktus ellenére nyolcmillió euró értékben vásárol biztonsági eszközöket Marokkónak

A spanyol kormány uniós forrásokból az elmúlt két évben 220 terepjárót, 36 kamiont és öt csónakot vettek az afrikai országnak a közbiztonság és a hatékonyabb határellenőrzés érdekében. Az anyagbeszerzést a Madrid és Rabat között áprilisban kirobbant vita ellenére sem fújták le, sőt most 90 quad és 98 hőkamera átadására készülnek. Utóbbi eszközök megvásárlása azután történt, hogy Marokkó több mint tízezer illegális bevándorlót engedett át ellenőrzés nélkül a ceutai határon csak azért, hogy bosszút álljon Spanyolországon, amiért titokban kórházi kezelést adott Rabat ellenségének, a nyugat-szaharai országok függetlenségéért küzdő mozgalom vezetőjének Brahim Ghalinak. Ezekhez a vásárlásokhoz hozzá kell adni azt az anyagi és gazdasági támogatást is, amelyet a belügyminisztérium a királyságnak az illegális migráció megfékezésére szánt és a spanyol állam költségvetési forrásaiból fedezte. 2007 óta több mint 36 millió euró értékű tárgyakat küldött Spanyolország Marokkóba.

Forrás: VOZPOPULI, Tóth Brigitta

A Moët Hennessy fejet hajtott az új orosz pezsgőtörvény előtt, hogy ne veszítse el egyik legnagyobb piacát

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten írta alá azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében Oroszországban ezentúl kizárólag az orosz termelők írhatják rá a pezsgős palackok címkéire a megjelölést: champagne (prémium pezsgő).

A külföldről Oroszországba szállított pezsgők címkéin – még a világhírű prémium pezsgőmárkák címkéin is – ezentúl a „pezsgőbor” elnevezést szabad és kell feltüntetni, a „champagne-t” nem. Ellenkező esetben ugyanis a terméket az orosz ellenőrök hamisítványként fogják kezelni.

A világ egyik legismertebb és legkeresettebb prémium pezsgője, azaz champagne-ja fejet hajtott az alkoholkereskedelmet szabályzó új orosz törvény előtt, ugyanis a Moët Hennessynek hatalmas érvágás lenne az orosz piac elveszítése.

Forrás: LEPOINT

Rabszolgatartással vádolják a szaúd-arábiai herceget

A nanterre-i nyomozó ügyészség vizsgálatot indított Faïsal Bin Turki Bin Abdallah Al Saud, a Szaúd-arábiai Királyság egyik hercege ellen. A 44 éves királyi sarjat hét alkalmazottja jelentette fel. A vád: a rabszolgatartással azonos munkakörülmények, bántalmazás.

A szaúdi herceg és családja minden nyáron elhagyja Rijádot, és a franciaországi Neuilly-sur-Seine-ben található kastélyában tölti az év középső részét. A herceget, feleségét és négy gyermeküket a Fülöp-szigetekről származó alkalmazottaik is követik a Párizs melletti településre. A luxuspalota falai között azonban borzalmas állapotok uralkodnak a bejelentést tevők szerint. A gyermekek felügyeletével megbízott ázsiai alkalmazottaknak tilos a herceghez szólniuk, a herceg jelenlétében csak lehajtott fővel végezhetik a munkájukat. A gyerekfelügyelő szolgáknak a hét minden napján, a nap minden órájában munkavégzésre készen állni. A Fülöp-szigeteki nők éheznek. Az alkalmazottak egy része a földön alszik, ágyuk nincs. A gyerekek a szülők tudtával és engedéllyel felpofozhatják a szolgákat.

Az ügyre az egyik alkalmazott szökésekor derült fény. Az ázsiai nő elmenekülésére a franciaországi tartózkodásuk alkalmával adódott lehetőség, a nő minden ingóságát a palotában hagyta.

Forrás: LEPARISIEN

Borítókép: Muzulmán férfiak imádkoznak Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.