Ráfizethet Seattle városa, hogy a radikális tüntetőket támogatta

Nem sikerült elérnie a városnak, hogy ejtsék a pert ellene, amelyet a radikális tüntetők rombolásainak károsultjai indítottak. Helyette több perrel is szembe kell majd néznie a vezetésnek, mivel az ott élők és az üzlettulajdonosok nagyon megsínylették azt, hogy a város a szélsőséges tüntetőket támogatta az ő védelmükkel szemben.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 10. 21. 14:47
null
Döbbenetes események helyszíne volt Seattle városa Fotó: Stephen Barashear Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség feleleveníti, hogy felháborodott lakosok és üzlettulajdonosok indítottak pert Seattle ellen júniusban, mert a városban a szélsőséges BLM-tüntetők által létrehozott autonóm zóna súlyos károkat okozott nekik. A radikális tüntetők ugyanis több üzletet és az utcákat is megrongálták, az ott élők félelemben éltek, a rendőrséget pedig be sem engedték az önjelölt vezérek a zónába, amelynek Capitol Hill Occupied Protest (CHOP) lett a neve.

Bár a CHOP-ot még nyáron megszüntették, a károk maradandóak. Sőt, azt lehet látni, hogy a város jobban foglalkozik azzal, hogy kielégítse a BLM mozgalom igényeit, mint azzal, hogy a lakosokon segítsen. Nemrég például többezer dollárért bízott meg a városvezetés művészeket azzal, hogy fessék újra a Black Lives Matter feliratot a város aszfaltján.

A seattle-i városvezetés megpróbálta ejteni az ellene indult pert. Ennek azonban véget vetett néhány nappal ezelőtt egy kerületi bíróság ítélete, ami kimondta, hogy a júniusban indított csoportos per minden akadály nélkül folyhat.

Döbbenetes események helyszíne volt Seattle városa
Fotó: MTI/EPA

A pert azért indították a lakosok és üzlettulajdonosok, mert többük is abban a városrészben élt vagy dolgozott Seattle-ben, ahol a tüntetők önkényesen létrehozták a saját autonóm zónájukat. A CHOP miatt az emberek gazdasági károkat szenvedtek el, és félelemben és koszban éltek annak ideje alatt. Ráadásul a sokszor erőszakos tüntetők pénzt követeltek egyes üzlettulajdonosoktól, cserébe azt ígérve, hogy nem rongálják meg a boltjukat.

A helyzetet csak fokozta az, hogy mint kiderült, a város vezetői támogatták az autonóm zónát, például orvosi felszereléseket és betontömböket is biztosítottak – ez utóbbit a barikádozásra. Ráadásul azt is tétlenül nézték, ahogyan a CHOP-ban mindenféle autós forgalmat bekorlátoztak, a hatóságok pedig nem mentek ki a zónába, így az ott lévők zavartalanul követhettek el mindenféle bűncselekményt vagy szabálysértést.

A legfrissebb információk szerint a perben mindkét fél beleegyezett, hogy csak 2022 februárjában állnak készen a tárgyalásra. 2021 februárjáig viszont még bárki csatlakozhat a perhez, Seattle-nek pedig nehéz dolga lesz, mert ezen kívül több másik pert is indítottak ellenük a városfoglalás miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.