Rágcsálóhúst javasol karácsonyra a kommunista kormány

Tengerimalac-különlegességekkel a főszerepben készült főzőműsor Kubában. A kommunista kormány nem először igyekszik szokatlan eszközökhöz nyúlni az éhezés elkerülése végett – írja a V4NA Hírügynökség. 

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 12. 26. 13:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rágcsálóhús fenntarthatóbb és egészségesebb, ezért egyen mindenki tengerimalacot. Ez volt az elsődleges üzenete a kubai kormány által is támogatott adásnak, amiben a tengerimalac-főzés rejtelmeibe vezették be a nézőket.

Kubában nem ritkák az éhínségek, amire a kommunista ország már számos alternatív megoldással próbált szolgálni. Egy cikkükben például arról írtak, hogy valójában a banánhéj ugyanolyan tápláló, mint a gyümölcs többi része, ezért bátorítanak mindenkit fogyasztására. Másszor a fejadagokért sorban állókat kérték arra, hogy csináljanak internettrendet a „sorbanállás-kihívásról”, ami lényegében annyiból állt, hogy szelfizzenek sorbanállás közben.

Az ország egyébként elsősorban Amerikát okolja az élelmiszerhiány miatt, amiért kereskedelmi embargót hirdetett ellene. A gazdasági rendszerük jelenleg nagyban épít a kormány támogatására és a fejadagokra az alapvető szükségletek kapcsán.

A karácsony előtt adásba került műsorban a nézők olyan tényekkel ismerkedhettek meg, mint hogy a tengerimalac egy gyors és fenntartható módja lehet az önfenntartásnak és fontos eleme a kiadós táplálkozásnak, mivel a rágcsáló húsa 19 százalékkal több proteint tartalmaz, mint a disznóhús.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.