Rakétákat vásárolna Irántól a venezuelai elnök

Egyre szorosabb Irán és Venezuela kapcsolata, amit az Egyesült Államok nem néz jó szemmel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 23. 9:59
MADURO MOROS, Nicols;
Caracas, 2019. január 26. Nicolás Maduro hivatalban lévõ venezuelai elnök sajtóértekezletet tart a caracasi Miraflores elnöki palotában 2019. január 25-én.Két nappal korábban Juan Guaidó, a venezuelai ellenzéki többségû parlament elnöke az ország ideiglenes elnökévé nyilvánította magát a Maduro elleni tüntetésen. Maduro bejelentette, hogy kész találkozni ellenfelével, hogy párbeszédet kezdjen vele. MTI/EPA/EFE/Cristian Hernández Fotó: Cristian Hernández
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolumbia még pénteken szellőztette meg: Caracas iráni rakéták beszerzésére törekszik. Másnap a hírt Nicolás Maduro venezuelai elnök is megerősítette. Irán és Venezuela kapcsolata egyre szorosabb, amit az Egyesült Államok nem néz jó szemmel. Teherán májusban gázolajjal segítette ki az évek óta súlyos gazdasági, társadalmi és politikai válsággal küzdő Venezuelát.

„Erre még nem is gondoltam. Erre nem gondoltunk”

– mondta a rakétavásárlással kapcsolatos hírekre Maduro, majd utasította védelmi miniszterét, hogy egyeztessen Iránnal, milyen, eladásra kínált kis, közepes és nagy hatótávolságú rakétáik vannak. Viccesen hozzátette: a tervet szigorúan titokban kell tartani.

Iván Duque kolumbiai elnök pénteken úgy nyilatkozott, hogy Maduro iráni rakéták beszerzésére készül, és orosz, valamint belarusz gyártású fegyvereket adhat át kolumbiai gerilláknak. A Reuters hírügynökség ugyanakkor megjegyezte: viszonylag kevéssé valószínű, hogy a venezuelai kormány rakétákat vásárolna, mert az alapvető élelmiszer- és üzemanyag-ellátás is gondokat okoz az országnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.