Rakétákkal lőnek egy kórházat

Már második napja támadnak rakétákkal a kelet-líbiai erők egy kórházat a líbiai fővárosban, Tripoliban – közölték a nemzetközileg elismert kormány egészségügyi hatóságai kedden.

Forrás: MTI2020. 04. 08. 7:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az al-Hadra Kórházra, az egyik legnagyobb fővárosi egészségügyi intézményre, ahol 300 beteget kezelnek, Grad típusú rakéta-sorozatvetőkből mértek csapásokat.

A hétfői támadást, amelyben meghalt egy bangladesi egészségügyi alkalmazott, élesen elítélte az ENSZ.

Kedden folytatódott a kórházi betegek evakuálása. Az intézményben két koronavírusos ápolt és számtalan, repeszektől és bombáktól megsebesült ember van.

A becsapódott lövedékek miatt a kórtermek kiürítése jelentős logisztikai erőfeszítést igénylő művelet, amely amúgy is komolyan veszélyezteti a betegek állapotát – közölte Amin al-Hasemi, a kormányzati egészségügyi hatóság képviselője.

Hozzátette, hogy a koronavírusos pácienseket az evakuálás során is szigorú elkülönítés mellett szállították el egy biztonságosabb helyre.

Líbiában húsz koronavírusos fertőzöttről tudni, főleg az ország nyugati részében.

Az észak-afrikai ország Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően süllyedt káoszba, és az ország gyakorlatilag két részre szakadt. A keleti és déli részt ellenőrzése alatt tartó Halífa Haftar tábornok tavaly április óta folytat offenzívát Tripoli, a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormány székhelye ellen. A Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök vezette kabinet mindössze kisebb térségeket ellenőriz a főváros körül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.