Rakétatámadás ért dzsihadistákat Szíriában, sokan meghaltak

Legalább 40 dzsihadista vezető vesztette életét szombaton, amikor rakéták csapódtak be az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány azonos nevű székhelye közelében tartott gyűlésükön – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet.

Forrás: MTI2019. 08. 31. 19:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rakétatámadás célpontja a Hurrász ad-Dín, az Anszár at-Tauhíd és egyéb szövetséges csoportok dzsihadista vezetőinek gyűlése volt, amelyet egy kiképzőtáborban tartottak Idlíb közelében, legalább 40 ember meghalt” – közölte az AFP francia hírügynökséggel Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

A rakétatámadás felelőse vagy felelősei egyelőre nem ismertek, de a szíriai polgárháború eseményeiről 2011 óta kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló OSDH rámutatott arra, hogy a feltételezések szerint a támadás végrehajtója az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi koalíció lehetett, amely két hónappal ezelőtt csapást mért a Hurrász ad-Dín nevű szervezetre Aleppó tartomány nyugati részén.

Az északnyugati tartományban annak ellenére történt rakétatámadás, hogy a szíriai kormányerők fegyvernyugvást kezdeményeztek szombat reggeli hatállyal.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg (SAA) és a vele szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak Hama és Idlíb tartományban, előbbi tartományt csaknem teljes egészében el is foglalták a kormányerők azóta.

Idlíb még csaknem teljes egészében a felkelők és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadista ernyőszervezet uralma alatt áll. A HTS élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ága volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.