Rasszista a „minden élet számít” szlogen a közösségi oldal szerint + videó

A Nextdoor közösségi média alkalmazás bizonyos szavak vagy kifejezések esetén figyelmezteti a felhasználót, hogy fontolja meg azok használatát, mert az bántó lehet a színes bőrű emberekre nézve. A funkció bevezetéséről még egy videót is közzétettek.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 04. 23. 19:41
null
Forrás: YouTube/Nextdoor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nextdoor egy olyan mobilos alkalmazás, amely lehetőséget teremt arra, hogy a szomszédos lakóközösségek kapcsolatba lépjenek egymással. Az alkalmazás új funkciói közé bekerült egy olyan értesítési rendszer is, amely akkor aktiválódik, amikor a felhasználó „sértő vagy bigott nyelvezetet használ”.

– Az új rasszizmusellenes értesítés bizonyos kifejezéseket észlel, mint például a „Minden élet számít” vagy a „Kék élet is számít” (Blue Lives Matter mozgalom, amely a rendvédelmi szervek érdekeit képviseli), és felszólítja a szerzőt, hogy fontolja meg a bejegyzésük vagy kommentjük szerkesztését, mielőtt azok élőben megjelennek – mondta a Nextdoor szóvivője.

A Nextdoor még egy videót is gyártott az új funkció bemutatásához. Ebben az látható, ahogy valaki egy Black Lives Matter-ről szóló üzenetre azt válaszolja, hogy „miért csak a fekete élet? Hiszem, hogy minden élet számít”. Ekkor felugrik egy értesítés, azzal a szöveggel, hogy „a minden élet számít kifejezés bántó lehet a színes bőrű emberekre nézve. Fontolja meg a szerkesztést, mielőtt közzéteszi”.

A borítókép forrása: YouTube/Nextdoor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.