Rekordszámú antiszemita incidens történt tavaly Hollandiában

Forrás: MTI2020. 02. 17. 19:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszámú antiszemita indíttatású incidens történt tavaly Hollandiában – írta hétfőn a Dutchnews holland internetes napilap.

A hírportál a Cidi holland központú izraeli információs központ 2019-es adataira hivatkozva arról számolt be, hogy az múlt évben, 2018-as adatokhoz képest, 35 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma az országban.

Az antiszemita megnyilvánulások többségét Izrael-ellenes tüntetéseken regisztrálták.

„Az ilyen típusú megfélemlítés hozzájárul a növekvő bizonytalanság érzetéhez az egész zsidó közösségben” – írta a hírportál a Cidi beszámolójára utalva.

A beszámoló szerint néhány esetben vandalizmusról és fizikai támadásokról is tájékoztattak a hatóságok és az érintettek.

Az információs központ a közösségi média felületein megjelent antiszemita gyűlöletbeszéd eseteit is rögzítette. Ezeknek a száma akkor növekedett meg, amikor az NS holland vasúttársaság bejelentette, hogy kárpótlást kíván fizetni a holokauszt áldozatainak.

„A közösségi média mögött álló vállalatok még mindig nem tesznek eleget, hogy visszaszorítsák a gyűlöletbeszédet platformjaikon” – hangsúlyozta az izraeli szervezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.