Rendőrökkel végzett egy út menti pokolgép Kenyában

Út menti pokolgép robbant Kenyában, az ország déli részén, a szomáliai határ közelében, és megölt 11 rendőrt – közölte a kenyai rendőrfőnök szombat este.

2019. 10. 12. 23:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hillary Mutyambai elmondta, hogy a rendőrök járművét Liboi közelében repítették a levegőbe. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a rendőrség azt gyanítja, hogy a szomáliai iszlamista al-Shabaab milícia áll a támadás hátterében.

A szomáliai iszlamisták kiemelt célpontjai a kenyai biztonsági erők, mert a kenyai hadsereg 2011-ben beavatkozott a szomáliai konfliktusba, és aktívan részt vett az iszlamisták kiszorításában az ország jelentős területeiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.