Saját vírustesztlabort épít az Amazon

Saját Covid-19-tesztlabor építésébe kezd az amerikai óriásvállalat, az Amazon. A cég a minap jelentette be, létrehoz erre a célra egy csapatot. Az Amazon laborjaiban kizárólag a vállalat munkatársait tesztelik majd.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 04. 12. 15:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten már neki is látott az egyik legnagyobb online kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, az Amazon, hogy elindítsa saját koronavírus tesztlaborját.

- Megkezdtük az első laboratóriumunk felépítéséhez szükséges felszerelések összeszerelését, és reméljük, hogy hamarosan elkezdhetjük a teszteket a leginkább a veszélynek kitett munkatársaink körében – írta a vállalat.

 

Az Amazon a világ egyik legnagyobb és egyben az egyik legértékesebb vállalatának számít, amely több mint 750 ezer munkavállalót foglalkoztat. A cég többek között online kereskedelemmel, kiskereskedelemmel, streaming és felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozik. Az új típusú koronavírus terjedésével éppen az online kereskedelmi iparága került veszélybe: az elmúlt hetekben az Amazon egyre több raktárában ütötte fel a fejét a kór – a Financial Times szerint legalább 50 létesítményük lehet érintett. Ebben a helyzetben a munkatársak rettegnek, ami tükröződik abban: nem szívesn járnak be, és romlott a munkamorál is. Emiatt dönthetett a cég a saját tesztközpontjának a felállításáról, amelynek így kettős célja van: egyrészt a Covid-19-cel fertőzött munkatársak kiszűrése, másrészt a munkavállalók biztonságérzetének és munkamoráljának a javítása.

- Eddig több mint 150 jelentős változtatást hajtottunk végre a munkafolyamatainkban szerte a világon, hogy biztosítsuk a munkatársak egészségét és biztonságát. A létesítményeinkben szájmaszkokat osztunk a munkavállalóinknak, valamint rendszeresen mérjük a testhőmérsékletüket – állítja az Amazon.

A járvány terjedésével nagyot ugrott a kereslet a cég online kereskedelmi szegmensében, ezért március közepén a cég további százezer munkavállaló felvételéről döntöttek amellett, hogy a meglévő kollégák fizetésének emelését ígérték.

Today's visits by our founder and CEO @JeffBezos to say thank you to Amazon fulfillment center and Whole Foods employees. We're all incredibly proud of the thousands of our colleagues working on the front lines to get critical goods to people everywhere during this crisis. pic.twitter.com/dygb345wDM

— Amazon News (@amazonnews) April 9, 2020

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.