Sok afgán katona meghalt egy tálib rajtaütésben

Forrás: MTI2019. 10. 29. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb húsz afgán katona meghalt egy tálib rajtaütésben keddre virradóra az ország északi részén – közölték a helyi hatóságok.

A dzsauzdzsáni tartományi tanács képviseletében Mohammed Karím Dzsauzdzsáni hozzátette, hogy két katona eltűnt.

A Türkmenisztánnal határos tartományban az utóbbi hónapokban jelentősen romlott a közbiztonság, hivatalos források szerint ugyanis a tálib lázadók mostanra a tartományi főváros, Sibargan kivételével minden körzetben megvetették a lábukat.

Az afgán biztonsági erők gyakran csapnak össze tálib fegyveresekkel, akik nagy területen aktívak az országban. Az egyesült államokbeli Afganisztáni Újjáépítést Felügyelő Szervezet (SIGAR) év eleji jelentése szerint a lázadók Afganisztánnak mintegy felét tartják ellenőrzésük alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.