Sok épület leégett Valparaíso városában Chilében

Heves tűz pusztított Valparaíso városában Chilében, Gonzalo Blumel belügyminiszter szerdai tájékoztatása szerint legalább 150 épület teljesen vagy részben leégett, a dél-amerikai ország nyugati részén fekvő város több negyedét ki kellett üríteni. A hatóságok gyanúja szerint gyújtogatás történt.

Forrás: MTI2019. 12. 25. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katasztrófa-elhárítás ugyancsak szerdán azt közölte, hogy több ezren maradtak áram nélkül. A polgári védelem tájékoztatása szerint a lángok 100 hektáros – 140 futballpályányi – területen pusztítottak.

A kikötőváros, amelynek a történelmi házairól, meredek sikátorairól és lépcsőiről ismert óvárosa világörökségi helyszín, bozótosokkal tűzdelt dombon fekszik, és jelenleg nagy a szárazság, ami megkönnyítette a lángok terjedését.

Jorge Sharp Fajardo polgármester szükségállapotot rendelt el a romok eltakarítása és az újjáépítés megkönnyítése érdekében.

„Nagyon nehéz lesz az idei nyár” – mondta Gonzalo Le Dantec Briceno kormányzó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.