Sokan meghaltak a Pakisztánt sújtó ítéletidőben

Legalább 19 ember vesztette életét a Pakisztánt sújtó áradásokban és szélviharokban – közölték hétfőn helyi hivatalos források.

Forrás: MTI2019. 04. 15. 22:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áradás elsodort magával egy utasszállító buszt Vazirisztán északnyugati részén, az Afganisztánnal közös határ közelében, legalább nyolc ember meghalt – közölte Aszad Bohári helyi tisztségviselő. A közös határ afganisztáni részét sújtó heves esőzések miatt megáradtak a hegyi patakok a pakisztáni régiókban, az áradások házakat, utakat és hidakat tettek tönkre – tette hozzá.

Legalább öt ember lelte halálát a szélviharokban helyi idő szerint hétfő reggel a dél-pakisztáni kikötővárosban, Karacsiban – mondta Sajan Sáh mentési tisztségviselő. Az erős szelek késlekedést okoztak számos repülőjáratban – tette hozzá.

Legalább hat ember vesztette életét a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományt hétfő éjszaka sújtó áradásokban – közölte Mohamed Júnusz helyi mentőmunkás. További legalább hat ember eltűnt – mondta, hozzátéve, hogy a hadsereg és a mentőalakulatok próbálnak hozzáférni a távoli falvakban rekedt emberekhez.

A fővárosi, iszlámábádi meteorológiai intézet további esőzéseket és szélviharokat jelzett az elkövetkezendő két napra, így félő, hogy további halálesetek és pusztítások várhatóak.

Az időjárással kapcsolatos incidensek során százak vesztik életüket évente Pakisztánban, amelyet közvetlenül fenyeget a klímaváltozás az olyan erősen iparosodott országokkal való szomszédsága miatt, mint Kína és India.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.