Sokan meghaltak egy frontális ütközésben a Dél-afrikai Köztársaságban

Frontálisan ütközött egy kisbusz és egy turistabusz a Dél-afrikai Köztársaság északkeleti részén, a balesetben legalább huszonnégyen meghaltak, és négyen súlyosan megsérültek – közölte a helyi rendőrség hétfőn.

Forrás: MTI2019. 06. 17. 20:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összes halálos áldozat a vélhetőleg túlzsúfolt Toyota Quantum kisbusz utasa volt. Az ilyen típusú járművek legfeljebb 14 férőhelyesek. Még nem sikerült minden áldozatot azonosítani – tette hozzá a rendőrség.

A baleset – amelynek pontos oka egyelőre ismeretlen – vasárnap késő este történt a Limpopo tartománybeli Modjadjiskloof közelében.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, a sofőröket gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A Dél-afrikai Köztársaságban gyakoriak a közúti balesetek a rossz utak, a rendszertelenül végzett karbantartás és a sofőrök figyelmetlensége miatt. Szombaton egy buszbalesetben mintegy nyolcvanan sérültek meg ugyancsak Limpopo tartományban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.