Soltész Miklós: A jólét hit nélkül nem menti meg a nemzeteket

Hit nélkül a leggazdagabb és a legnagyobb jólétben élő társadalmaknak jövője is meg van pecsételve, erre is figyelmeztet Prokop Péter életműve – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a németországi Stuttgartban, ahol születésének századik évfordulója alkalmából kiállítás nyílt a katolikus pap-festőművész munkáiból.

Forrás: MTI2019. 04. 12. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A huszadik századi magyar szakrális művészet legnagyobb alakjai között számon tartott Prokop Péter munkásságát különleges időszakban, nagyhét idején mutatják be Stuttgartban – mutatott rá Soltész Miklós, hangsúlyozva, hogy a kétezer éves keresztény kultúrkörben a hit alapja éppen ebben az egy hétben „sűrűsödik össze”.

A Balassi Intézet stuttgarti magyar kulturális központjában rendezett kiállítás azért is fontos, mert közvetítheti azt az üzenetet „a gazdaságságában szinte behozhatatlan, de hitében egyre inkább visszahúzódó” német társadalomnak, hogy „elveszíti erejét, lendületét”, ha nem törődik keresztény gyökereivel, hagyományaival és kultúrájával – tette hozzá Soltész Miklós a tárlat megnyitója előtt az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.