Soros embereinek bocsánatot kéne kérniük Magyarországtól

A magyar kormány kedden terjeszti az állítólagosan bezárt Országgyűlés elé a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslatot. A több mint két hónappal ezelőtt benyújtott koronavírus elleni törvény elfogadásakor rágalomcunami zúdult Magyarországra, sokan azt állították, hogy az országban diktatúrát vezettek be. Akkor Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, hogy eljön majd a bocsánatkérés ideje. Most megérkezett – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 26. 18:48
null
Kovács Zoltán tweetelte az alábbi képet, ahol Věra Jourová Soros Györggyel fotózkodik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György

Az amerikai tőzsdespekuláns a szócsöveként működő Project Syndicate nevű portálnak adott interjújában támadta meg Orbán Viktort. Soros szerint ugyanis a magyar miniszterelnök a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet kihasználva diktátort csinált magából. A magyar országgyűlés Soros György szerint csupán azért ülésezik, hogy automatikusan jóváhagyja Orbán Viktor rendeleteit, amelyek szerinte sértik az európai jogokat. Ez már csak azért is érdekes, mert korábban Soros megbízható embere, a cseh Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke egy műsorban kijelentette, hogy Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.

Sophie Int Veld

„Orbán Viktor végzett a magyar demokrácia és a jogállamiság megölésére vonatkozó projektjével. Nyilvánvaló, hogy a magyar kormány intézkedése nem összeegyeztethető az EU tagsággal” – jelentette ki a holland politikus.

A bevándorláspárti Int Veld folyamatosan támadja Orbán Viktort. Nem véletlenül, hiszen a politikus szerepel a Soros-lista néven elhíresült lajstromban, ami a tőzsdespekuláns megbízható embereit listázza az Európai Parlamentben.

Jean-Claude Juncker

Az Európai Bizottság isiászos ex-elnöke a Politico című lapnak adott interjújában szállt bele a magyar kormányfőbe.

„Azt hittem, a magyar szabályozás életbe lépése után a tagállamok és a Bizottság is nevén nevezik majd a problémát. (…) Mintha nem tanultunk volna semmit! Ha a jogállamiságról beszélünk, nem maszatolhatjuk el a dolgokat, egyértelmű szavakra van szükség” – mondta.

Juncker és Soros baráti kapcsolatot ápolnak, hivatali ideje alatt számtalanszor személyesen találkoztak Brüsszelben. Az egyik alkalommal Juncker puszival köszöntötte a tőzsdespekuláns. Érdekesség, hogy azon a találkozón Soros fia, Alexander Soros is jelen volt, vélhetően a tőzsdespekuláns ezzel akarta jelezni, hogy hamarosan ő fogja irányítani a birodalmat.

Guy Verhofstadt

Az európai liberális pártcsalád, a Renew Europe (RN) belga elnöke gyakran támadja Magyarországot. Most több tucat más baloldali és liberális politikussal és értelmiségivel közösen aláírt egy petíciót, amelyben a magyar jogállamiságért aggódtak.

Egy, a Project Syndicate-en megjelent írásában Verhofstadt továbbá Adolf Hitler felhatalmazási törvényéhez hasonlította Orbán Viktort és a magyar koronavírus-törvényt.

A volt belga miniszterelnök is szerepel a Soros-listán, többször személyesen is találkoztak.

Hilde Heyvaert@HildeBCM

circuleerde er laatst geen foto waarop zowel Verhofstad als Soros stonden?

Bert V.d. Wyngaert ??@Bert_twiet

#GeorgeSoros #GuyVerhofstadt #Verhofstadt #openvld #vld #7dag

View image on Twitter

See Bert V.d. Wyngaert ??'s other Tweets

Iratxe García

„Orbán átlépte az összes vörös vonalat. Magyarország az Európai Unió első diktatúrája lesz, amit nem fogadhatunk el”, jelentette ki a szocialista spanyol politikus.

Köztudott, hogy Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök személyes kapcsolatot ápol Sorossal. Párttársa, García is megbízható szövetségese a Soros-hálózatnak, hiszen a Soros-listán az ő neve is feltűnik.

Juan Fernando López Aguilar

„Felszólítjuk a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, vajon a javaslatok összhangban állnak-e az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkével, és emlékeztetjük a tagállamokat, hogy mind felelősséggel tartoznak ezen közös értékek tiszteletben tartásáért és védelméért” – írta közleményében az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) spanyol elnöke.

A szocialista politikus korábban a migránsvízum mellett kardoskodott, ami nem véletlen, hiszen ő is szerepel Soros György megbízható embereit tartalmazó listán.

Didier Reynders

„Az Európai Bizottság értékelni fogja a tagállamok által hozott rendkívüli intézkedéseket abból a szempontból, hogyan érintik az alapvető jogokat. Különösen érvényes ez a Magyarországon ma elfogadott, a rendkívüli állapotot bevezető és az álhírek terjesztését büntetőjogi kategóriába soroló jogszabályra.”

didier reynders

@dreynders

?? @EU_Commission evaluates the emergency measures taken by Member States with regard to fundamental rights. This is particularly the case for the law passed today in #Hungary concerning the state of emergency and new criminal penalties for the dissemination of false information.

471

A botrányoktól tarkított karrierű belga politikus szerepelt már egy színpadon Soros Györggyel. 2014-ben a német Bertelmanns multinacionális tömegmédia vállalat által szervezett konferencián jelentek meg Brüsszelben, ahol Soros Európa jövőjéről tartott előadást.

Christiane Amanpour

„A francia nemzetgyűlés még mindig működik, ahogy a brit parlament is ülésezik. (...) Az Egyesült Államok kongresszusa is funkcionál, de az önök parlamentje nem! Az önök parlamentjét beszüntették, szóval ez egy nagyon nagy különbség” – jelentette ki a CNN riportere, amikor Szijjártó Péter, magyar külügyminiszterrel készített interjút.

Amanpour már a kérdésében is egy álhírt fogalmazott meg, amire Szijjártó fel is hívta a figyelmét. A V4NA oknyomozását követően kiderült, hogy a riporternő a Center of Public Integrity nevű amerikai szervezet igazgatótanácsában ült, amely éveken keresztül élvezte Soros György pénzügyi támogatását.

Ursula von der Leyen

”Aggódom amiatt, hogy egyes veszélyhelyzeti intézkedések túl messze mennek, és kifejezetten aggódom a magyarországi helyzet miatt„, jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

A német politikus még 2012-ben munka és szociális ügyekért felelős miniszterként egy konferencián találkozott Soros Györggyel, és egy másik befektetővel, Nicolas Berggruennel – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Ineke Rog ? #Realistische Knipseldienst@Elisa59

Belangrijke conclusie: ik snap het

View image on Twitter

Jo Kerp ™️?@JoKer33817736

Me2, former German Labour Minister Ursula #vonderLeyen (C) talks with George #Soros (L) and investor Nicolas #Berggruen.https://www.alamy.com/stock-photo-german-labour-minister-ursula-von-der-leyen-c-talks-with-soros-fund-55313191.html

Stock Photo – German Labour Minister Ursula von der Leyen (C) talks with Soros Fund Management...

Download this stock image: German Labour Minister Ursula von der Leyen (C) talks with Soros Fund Management Chairman George Soros (L) and investor Nicolas Berggruen at the Nicolas Berggruen Confere...

alamy.com

2

See Jo Kerp ™️?'s other Tweets

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.