Sorosozott a légiutas-kísérő, kirúgta az Austrian Airlines

Azt mondták, nem azért bocsátják el, mert Heinz-Christian Strache listáján indul.

Magyar Nemzet
2020. 08. 13. 19:50
null
Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbocsátotta csütörtökön az Austrian Airlines (AUA) légitársaság Christina Kohl légiutas-kísérőt, aki Heinz-Christian Strache volt jobboldali osztrák alkancellár listáján indul az októberi tartományi választásokon Bécsben – közölte az osztrák sajtó. Előzőleg ugyanis megjelent az interneten egy videófelvétel, amelyből az derül ki: a nő egy megmozduláson többek között azt skandálja:

„Sorosnak mennie kell, az Antifának mennie kell, Rotschildnak mennie kell, Rockfellernek mennie kell.”

 

Nem Strache miatt – mondták neki

Az APA osztrák hírügynökség kérdésére az AUA szóvivője azt mondta, nem azért bocsátották el a 24 éves nőt, mert a jobboldali politikus nevét viselő Team Strache listáján szerepel, hanem antiszemitának tekintett kijelentései miatt. A vállalat szerint ezek a megfogalmazások elfogadhatatlanok, és világos határvonalat kell húzni. Christian Höbart, a Team Strache főtitkára úgy vélte: Kohl kifogástalan demokrata, akik élt a véleménynyilvánítás szabadságával, amikor bírálatot fogalmazott meg.

Az október 11-re tervezett bécsi választásokon a szociáldemokraták a toronymagas esélyesek, a jobboldali Osztrák Szabadságpárt és a Team Strache összesen a voksok 13-15 százalékát kaphatja. A volt alkancellár, aki belebukott a tavalyi Ibiza-botrányba, januárban tért vissza a politikai életbe, de ekkor már saját formációval. Jogvita várható egyébként abból, hogy elfogadják-e Strache bécsi lakcímét – ez a kérdés a választás kimenetelét is befolyásolhatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.