Spanyolország is bevezetné a vakcinaútlevelet idén nyárra

Madrid dolgozik a vakcinaútlevél bevezetésén. A délnyugat-európai ország igyekszik együttműködni az Európai Unióval, hogy egységes beutazási feltételekkel lehessen visszaállítani az emberek szabad mozgását Spanyolországban. Ez azt jelenti, hogy nem köt külön-külön szerződéseket a tagállamokkal. Közben a britek májusi nyitásának hírére megugrott a fapados repülőtársaságok spanyolországi úti céljainak értékesítése.

2021. 02. 26. 11:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Spanyolország tanulmányozza a vakcinaútlevél bevezetésének lehetőségét. A kormány célja az, hogy akik már megkapták az oltást a koronavírus ellen, azok az idei turisztikai szezonban újra szabadon utazhassanak

– mondta szerdán Manuel Muñiz államtitkár. Hozzátette, hogy a spanyol kormány aktívan együttműködik az Európai Unióval a közös utazási kritériumok kialakításában.

Spanyolország már tavaly is szorgalmazta az egységes uniós szabályozást ezen a területen. Muñiz egyúttal cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Spanyolország több uniós tagállammal külön-külön, kétoldalú beutazási szerződéseket kötne az idei szezonra. Azt mondta: a spanyol kormány azt akarja, hogy az egész Európai Unióban egységes beutazási feltételekkel lehessen visszaállítani az emberek szabad mozgását. Ha ezt sikerül megvalósítani, akkor

Spanyolország biztonságos keretek között lehetővé teszi idén nyárra a szabad mozgást, ami létfontosságú a gazdaságának.

– Spanyolországba jelenleg 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredménnyel lehet beutazni. Aki már megkapta az oltást, és erről igazolást is fel tud mutatni, az sem mentesül a teszteredmény bemutatása alól – ezt már a Spanyol Légi Szövetség elnöke, Javier Gándara mondta. Hozzátette, hogy ők is támogatják a vakcinaútlevél bevezetését, mert ennek segítségével azokat, akiket már immunizáltak, nem kellene feleslegesen tesztelni.

Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése után, miszerint május közepétől újraindulhat a nemzetközi turizmus, Reyes Maroto spanyol turisztikai miniszter is megjegyezte, hogy Spanyolország várhatóan idén júniusban is lazíthat a beutazási korlátozásokon.

A két bejelentés elég is volt ahhoz, hogy a britek megrohamozzák a légitársaságok weboldalait.

Az EasyJet 337 százalékos növekedésről számolt be a repülőjegyek eladása tekintetében. A brit állampolgárok a spanyolországi úti célok közül elsősorban Alicantéba, Málagába és Mallorcára vettek jegyet, főleg augusztusi, majd júliusi és szeptemberi időpontokra. A TUI ötszáz, a Jet2 hatszáz százalékos növekedést regisztrált, és a kiemelt úti célok között jelölte meg Görögország után Spanyolországot és Törökországot.

Spanyolországban közben már a lakosság négy százaléka megkapta legalább az első adagot a koronavírus elleni vakcinákból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.