Spanyolországban már tizennégy évesen nemet válthatnak a fiatalok

Rómában tárgyalt Mario Draghi olasz miniszterelnök Ursula von der Leyennel; rekordmennyiségű kábítószert vásároltak a franciák a járvány alatt. Börtönbüntetést kapott Belgiumban a hamis PCR teszttel utazó turista; tizenhat helyett már tizennégy évesen nemet válthatnak a fiatalok Spanyolországban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 06. 23. 14:30
null
A gyermekvédelmi törvény elfogadása ellenére is utat keres magának a liberális érzékenyítő propaganda a magyar fiatalok körében Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rómában tárgyalt Mario Draghi olasz miniszterelnök Ursula von der Leyennel

Szimbolikus helyszínen, a Cinecittában került sor a két vezető találkozójára, melyen az ország újraindításának finanszírozására szánt helyreállítási alap felhasználásáról esett szó. A bizottság figyelemmel kíséri, hogy megfelelő módon használják-e fel a Next Generation EU-t, hiszen Olaszország sikere Európa sikere is egyben. A megbeszélésen szó esett a végrehajtásra váró legfontosabb reformokról. Ennek értelmében az igazságszolgáltatás reformjáról, a közszféra bonyolult eljárásainak egyszerűsítéséről, és a pénzügyi rendszerek átalakításáról. Mario Draghi kormányfő az európai források helyes és átlátható felhasználásáról szólt. Büszkeség és egyben kihívás is az országnak a rendkívüli jelentőségű pénzügyi forrás elosztása, amelynek első része, 24,38 milliárd euró hamarosan elérhetővé válik. Draghi hangsúlyozta, hogy felelősséggel tartoznak a többi európai országgal szemben is, akik jóvoltából létrejöhetett az uniós támogatás.

Forrás: InsideOver

Rekordmennyiségű kábítószert vásároltak a franciák a járvány alatt

Tavaly 4,2 milliárd eurót költöttek a franciák kábítószer-vásárlásra, a legnépszerűbb szerek között a marihuána, a kokain, a heroin, a crack és a szintetikus kábítószerek voltak, adta hírül a francia nemzeti statisztikai hivatal, az Insee. Miközben a járvány alatt a franciák általában véve kevesebbet vásároltak és költöttek, mint a vírus előtti időszakban, a különféle drogokra fordított összeg 2020-ban mégis hét százalékkal volt magasabb a 2019-es kiadásoknál. Ez pedig azt jelenti, hogy 2020-ra a kábítószer-vásárlások értéke megduplázódott Franciaországban a 2009-es adatokhoz képest: akkor a franciaországi kábítószerpiac forgalma még „csak” 2,08 milliárd euró értékű volt.

A franciák az egyéb narkotikus hatású és akár függőséget is kialakító termékek megvásárlásában sem maradtak el: alkoholra, cigarettára és más dohányárura, valamint kábítószerre összesen 51,5 milliárd eurót költöttek 2020-ban, amely a háztartások kiadásainak nyolc százalékát jelentette.

Forrás: Sputnik News

Börtönbüntetést kapott Belgiumban a hamis PCR-teszttel utazó turista

Belgiumban megszületett az első olyan bírósági ítélet, amelyben egy hamis PCR-teszttel utazó turistát ítéltek letöltendő szabadságvesztésre. A belga ügyészség még tavaly áprilisban jelentette be, hogy az egyre gyakoribbá váló hamis igazolások és a befizetetlenül hagyott pénzbírságok miatt szigorítja az elkövetők számonkérését, és növeli a rájuk kirótt büntetési tételeket.

Az egy év börtönbüntetésre ítélt belga férfi a brüsszeli nemzetközi repülőtéren próbált meg a barátja negatív PCR-tesztjével átkelni a határon, de az igazolás ellenőrzésekkor a határőrök kiderítették, hogy a dokumentum hamis.

A belga bíróság azért döntött a börtönbüntetés mellett, mert a fiatal férfi korábban elutasította a peren kívüli megegyezést, és nem fizette be a rá kirótt 750 eurós pénzbírságot sem, majd a bírósági tárgyalására szóló idézését is figyelmen kívül hagyta.

Forrás: The Brussels Times

Tizenhat helyett már tizennégy évesen nemet válthatnak a fiatalok Spanyolországban

A Miniszterek Tanácsa több hónapos visszatartás után június 29-én jóvá fogja hagyni az LMBTQ-emberek jogait védő törvényt. A korábbi vitás kérdésekben ráadásul további lazítások történtek: a tervezett 16 helyett ugyanis már 14 éves korban szabadon, orvosi jóváhagyás, tanúk és egyéb korlátozások nélkül választhatják meg a fiatalok saját nemüket és módosíthatják ezzel együtt nevüket is. Az LMBTQ-szervezetek eredetileg 12 évre akarták levinni a korhatárt. A polgári nyilvántartási procedúrában résztvevő gyerekeknek mindössze annyi lesz a feladatuk, hogy nyilatkozatban fejezzék ki akaratukat, miszerint nem elégedettek a születésük idején nekik rendelt nemmel és kérik annak megváltoztatását. Három hónappal később akaratukat meg kell erősíteniük hivatalosan egy tisztviselő előtt, ezután további teendőjük nem lesz. A Leszbikusok, Melegek, Transzszexuális és Biszexuálisok Állami Szövetségének (Felgtb) elnöke, Uge Sangil örömmel fogadta a transztörvény blokkjának feloldását, majd közölte, hogy Spanyolországnak mércévé kell válnia Európa számára a nemi önrendelkezés kérdésében.

Forrás: El Mundo

(Borítókép: Illusztráció. Forrás: PEXELS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.