Súlyos tehervonat baleset történt Arizonában

Súlyos vonatbaleset történt szerdán Arizonában: kisiklott egy tehervonat, több vagon lángba borult, és a híd, amelyen a vonat áthaladt, beomlott.

Forrás: MTI2020. 07. 29. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai televíziókban megszólaltatott helyszíni tanúk „pokoli helyzetről” számoltak be.

A Union Pacific vasúttársaság közleménye szerint a tehervonat Tucson felől tartott Phoenix irányába, a baleset Tempe városánál történt. A veszélyes anyagot – oldószerként alkalmazott ciklohexanon nevű szerves vegyületet – és gumiárukat szállító teherkocsik egy hídon haladtak át, amikor kisiklottak. A szerelvény nyolc-tíz teherkocsija azonnal kigyulladt, és mivel a híd egyik része összeomlott, három vagon egy üres parkra zuhant.

A vasúttársaság szóvivője, Tim McMahan közölte: a parkra zuhant, veszélyes anyagokat tartalmazó három tanker egyikében sem keletkezett kár, vagyis egyikből sem szivárognak a szállítmányok. Hozzátette, hogy a híd éves műszaki ellenőrzését júliusban végezték el. A lángok megfékezésén mintegy száz tűzoltó dolgozik.

A vonat személyzete nem sérült meg, a tűz miatt egy embert füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

Megkezdődtek a vizsgálatok is a vonat kisiklásának körülményeiről és okairól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.