Svédország lemaradt az oltásokkal

Franciaországban Lyon zöldpárti polgármestere betiltotta a húsételeket, miközben tömegverekedés miatt veszítette életét két francia fiatal. Katarban mégis engedélyezik a röplabdázók bikiniviselését a nemzetközi versenyen. Kiderült, hogy Svédországban oltanak a leglassabban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 02. 24. 17:54
null
Stockholm, 2021. február 21. Egészségügyi dolgozók tömeges koronavírus elleni oltásra készítik elő a stockholmi városháza Kék csarnokát 2021. február 21-én. A Kék csarnok a Nobel-díjak nyerteseinek tiszteletére adott díszvacsorák helyszíne. MTI/EPA/Jonas Ekströmer Fotó: Jonas Ekströmer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia polgármester betiltotta a húsételeket

Lyon zöldpárti polgármestere február 22-től betiltotta az iskolai menükben a húsételeket. Indoklása szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségügyi szabályok szükségessé tették az egységes napi menük kidolgozását, amely minden gyermeknek megfelelő.

Az új rendelkezés nagy vitákat váltott ki az országban. A jobboldal szerint egyértelmű, hogy a húsételek eltörlése a gyerekek étkeztetéséből vallási és ideológiai döntést akar csinálni, és valójában semmi köze nincs a járványügyi korlátozásokhoz. Több konzervatív politikai párt felszólalója kifogásolja azt is, hogy ezzel a döntéssel nagyon sok hátrányos helyzetű, szegénységben élő gyerek egyáltalán nem fog húsételhez jutni.

Forrás: FRANCETVINFO

Engedélyezik a bikinit a katari strandröplabda-bajnokságon

A Nemzetközi Röplabdaszövetség február 23-án közleményt adott ki, amelyben biztosította a játékosokat és a nézőket is, hogy a márciusra tervezett katari strandröplabda-bajnokságon mégis engedélyezik a sportolóknak a bikini viselését, a korábban előírt póló és legalább térdig érő sort vagy hosszú nadrág helyett. A szövetség Karla Borger és Julia Suede sportolók tiltakozását követően döntött a ruházatra vonatkozó szigorú előírás visszavonásáról. A világklasszis sportolók hétfőn ugyanis a rendezvény bojkottjára szólították fel a versenyzőket arra hivatkozva, hogy a fürdőruha-viselés tiltása a katari időjárási körülmények között elviselhetetlen körülményeket teremt a játékosoknak. Korábban a Nemzetközi Röplabdaszövetség azért akarta megtiltani a bikiniviselést, mert az nem tisztelné a házigazda ország kultúráját és tradícióit.

Forrás: SPUTNIKNEWS

Tömegverekedésben halt meg két fiatal Franciaországban

Második alkalommal fordult elő, hogy 13-14 éves tinédzserek halnak meg bandák között kirobbanó fegyveres harcban a párizsi régiótól délre fekvő Essone megyében. Kedden délután 13-14 éves fiatalokból álló bandatagok Boussy-Saint-Antoine településen szerveztek gyülekezőt, ahol összecsaptak egy rivális banda tagjaival. A fiatalok mankókkal, szúrófegyverekkel és vasrudakkal érkeztek a találkozóra. A verekedésben hatvanan vett részt. Egy 14 éves lányt megkéseltek, kórházba szállítása közben meghalt. Egy 13 éves fiúnak a torkát vágták el, jelenleg életveszélyes állapotban van.

Forrás: LE FIGARO

Svédország a leglassabb Skandináviában

Lemaradtak, mert Norvégia és Dánia már a kezdetektől hatadagnyi oltást használt fel egy ampullából, míg Svédország csak ötöt. Az országos főoltás-koordinátor elmondása szerint ez a folyamat néhány hétig így volt, ezért állnak hátrébb a sorban. Richard Bergström hozzátette: eleinte eltették a második adagot, ami tovább lassította a folyamatot. Az országos főepidemiológus, Anders Tegnell szerint a logisztika is közrejátszhat abban, hogy Svédország lemaradt. A svéd lakosság 4,9 százalékát minimum egyszer beoltották, míg Norvégiában a lakosság 5,3 százaléka, Finnországban 6,3 százaléka, Dániában pedig 6,9 százaléka kapott oltást.

Forrás: EXPRESSEN

(A vezető képen: Egészségügyi dolgozók tömeges koronavírus elleni oltásra készítik elő a stockholmi városháza Kék csarnokát 2021. február 21-én. A Kék csarnok a Nobel-díjak nyerteseinek tiszteletére adott díszvacsorák helyszíne. FotóMTI/EPA/Jonas Ekströmer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.