Svédországban felfüggesztik az otthoni tesztek kiszállítását

Stockholmban négy napra felfüggesztik az ingyenes otthoni koronavírus-tesztek kiszállítását a rendszer túlterheltsége miatt – közölték a svéd hatóságok vasárnap.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 7:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skandináv ország lakosai már nyár óta interneten rendelhetnek olyan ingyenes készletet, amelynek segítségével az otthonukban is elvégezhetik a vírustesztet. Ez nagyon népszerűnek számít, ezért meglehetősen feltorlódtak mostanra a megrendelések. Jelenleg mintegy 16 ezren várnak kiszállításra a fővárosban.

„Az otthoni teszteket rendelő emberek száma olyan élesen megemelkedett, hogy várólista alakult ki, amelyet le kell dolgoznunk” – írta közleményében az illetékes szerv.

Kiemelték, hogy ez semennyiben nem érinti az egészségügyi ellátórendszerben a páciensek és a dolgozók, illetve az idősotthonok lakóinak tesztelését.

Svédországban a növekvő esetszám miatt az utóbbi hetekben szigorítottak a fizikai távolságtartásra vonatkozó ajánlásokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.