Svédországban házhoz mennek tesztelni a gyanús betegeket

Forrás: MTI2020. 03. 01. 8:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédországban házhoz fognak mennek tesztelni a koronavírus-gyanús betegeket – jelentették be szombaton az ország egészségügyi hatóságai.

Ha egy háziorvos megítélése szerint valaki feltehetően a világjárványtól betegedett meg, az ő értesítésére különlegesen képzett egészségügyi csapat siet védőfelszerelésben a beteg otthonába, hogy elvégezze a vizsgálathoz szükséges mintavételt. A beteget így nem kell kórházba szállítani és ott elszigetelni addig, míg megszületik a teszt eredménye. Arról azután telefonon értesítik az illetőt. Amennyiben az eredmény pozitív – azaz fertőzött a beteg -, az illetőt elszállítják egy szakklinikára és elkülönítik.

Svédországban szombat éjfélig 13 betegről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.