Svédországban teljes káosz a ragály elleni védekezésben

Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak. Ez vonatkozik az intenzív osztályokra, a lélegeztetőgépek számára is. Az európai listák végén vagyunk – minderről egy Stockholmban élő magyar orvos beszélt. Szólt arról is, hogy a svéd kormány Európában párját ritkítóan alacsony képzettségű, sok esetben az egyes miniszterek iskolai végzettsége nem is ad kellő tudásalapot az általuk betöltött tisztségre, és az a benyomása az embernek, mintha nem látnák át a mostani helyzetet.

Forrás: origo.hu2020. 04. 02. 9:18
null
Stockholm, 2020. mrcius 26. Vendgekkel teli kerthelyisg Stockholmban 2020. mrcius 26-n. Svdorszgban a koronavrus-jrvny ellenre nem zrtak be az ttermek s a srzk. MTI/EPA/TT Hrgynksg/Janerik Henriksson Fotó: Janerik Henriksson Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stockholmban még a fertőzöttel kapcsolatba került egészségügyi dolgozóknál sem végeznek laboratóriumi vizsgálatot, csak akkor, ha nehezen pótolható kulcsszereplőről van szó – minderről Szakos Attila, Svédországban élő orvos beszélt a Válasz Online-nak. Elmondta, az egészségügyiek legnagyobb félelme most az, hogy kifogyhatnak a megfelelő személyi védőfelszerelésből, és ki lesznek téve a fertőzés kockázatának.A közvetlen környezetemből is van olyan kolléga, aki lélegeztetőgépen van – tette hozzá.

Sokkal rosszabb a svéd helyzet, mint a magyar

Szakos szólt arról is, hogy Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak. Ez vonatkozik az intenzív osztályokra, a lélegeztetőgépek számára is. Az európai listák végén vagyunk – tette hozzá. Önkéntes alapon reaktiválják a frissen nyugdíjba vonult egészségügyieket, amivel nem mindenki ért egyet – mondta.

Alulképzett a svéd kormány, nem látják át a helyzetet

Az orvos azt is elmondta, hogy nem a svéd emberek választották ezt, senkit sem kérdeztek meg arról, akarnak-e a világtól eltérő gyakorlatot folytatni. Svédországban még mindig működnek az óvodák és az általános iskolák. Csak szerdától tiltják meg például az idősotthonokban a látogatást. Közben pedig azzal érvelnek, hogy azokban az országokban sincs a karanténnak hatása, ahol elrendelték, így itt sem lenne – tette hozzá.

„Svédországban egyáltalán nem vesznek mintát a halottaktól, tehát ha korábban életében nem vizsgálták meg, akkor a haláleset rejtve marad„ – mondta. ”Magyarországon kedvezőbb a helyzet, a halottakat leszűrik a vírusra.”

Szakos azt is elmondta, hogy

a svéd miniszterelnöknek nincs diplomája, és az egyetlen befejezett képzettsége egy egyéves hegesztő tanfolyam.

A svéd kormány Európában párját ritkítóan alacsony képzettségű, sok esetben az egyes miniszterek iskolai végzettsége nem is ad kellő tudásalapot az általuk betöltött tisztségre, és az a benyomása az embernek, mintha nem látnák át a mostani helyzetet.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.