Szakértő: A Szíriai Demokratikus Erők keresik a még rejtőzködő iszlám terroristákat

Budapest, 2019. február 19., kedd (MTI) – A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint a Szíriai Demokratikus Erők nevű ernyőszervezet próbálja felkutatni az Iszlám Állam még rejtőzködő katonáit.

Forrás: MTI2019. 02. 19. 9:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Máté a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden azt mondta, Baghúz kis terület volt, az IÁ felszámolása mégis lassan ment, mert a terroristák túszokat ejtettek, és pajzsként használták őket.

Az utolsó kitartó iszlám terroristák valószínűleg külföldiek, mert ha nem harcolnak tovább, sehova nem tudnak menni. Szíriában nem maradhatnak, de haza se tudnak menni, mert tudják, hogy az ottani állami politika szintén kemény kézzel bánna velük – mondta a kutató.

Hozzátette, a szíriai kurdok nemzetközi különbíróságok felállítását javasolják, mert attól tartanak, hogy az elfogott embereket nem veszik át tőlük, nekik pedig véges számú börtönkapacitásuk van.

Kitért arra is: az IÁ vezetője feltehetőleg él, de nehéz róla pontos információkat szerezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.