Száz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma az Egyesült Királyságban

Forrás: MTI2020. 03. 18. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz fölé emelkedett szerdára az új típusú koronavírus okozta járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) délutáni bejelentése szerint az előző 24 órában 32 ember halt meg a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésben, valamennyien Angliában.

Az Egyesült Királyság egészében így eddig összesen 104 halottja van a járványnak, közülük 99-en Angliában haltak bele a betegségbe.

A tájékoztatás szerint a legfiatalabb halálos áldozat 45, a legidősebb 94 éves volt, és mindegyikük krónikus betegségekkel küszködött fertőződése előtt.

A brit egészségügyi minisztérium friss adatai alapján az Egyesült Királyságban szerdáig 56 221 szűrést végeztek, és ezek eredményei között 2626 pozitív leletet azonosítottak, vagyis ennyi páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.

Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 676-tal emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma; ez eddig a legnagyobb napi növekedés.

Boris Johnson miniszterelnök már a hét elején tartott sajtóértekezletén kijelentette: a brit kormány tudományos tanácsadó testületének megítélése szerint Nagy-Britannia közelít ahhoz a szakaszhoz, amikor a megbetegedések számát jelző görbe gyors emelkedésnek indul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.