Századvég: A néppárt azért büntetné a Fideszt, mert kiáll a magyar választók akarata mellett

A magyarok többsége szerint a Fidesz Európai Néppártból való lehetséges kizárása mögött az áll, hogy a magyar kormány védi Európa keresztény kultúráját, kiáll a magyar családok mellett, Soros György és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pedig bosszút akar állni a kritikus kormányzati kampány miatt – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Forrás: MTI2019. 03. 13. 13:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben utalnak arra: az elmúlt hetek egyik meghatározó eseménye, hogy az Európai Néppárt több tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését. A néppártot megosztotta az ügy, több párt képviselője kiállt Orbán Viktor és a Fidesz mellett.

A Századvég közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 72 százaléka hallott arról, hogy felmerült a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. A magyarok döntő többsége szerint az Európai Néppárt azért büntetné a Fideszt, mert az kiáll a magyar választók akarata mellett.

A válaszadók 67 százaléka úgy látja, szerepet játszik a Fidesz tervezett kizárásában az, hogy Magyarország meg akarja védeni Európa keresztény kultúráját, de Brüsszel ezt elutasítja.

A válaszadók 61 százaléka szerint a kizárás lehetősége mögött Soros György és Jean-Claude Juncker bosszúja is meghúzódhat amiatt, hogy a magyar kormány kritizálta bevándorláspártiságukat. A megkérdezettek 58 százaléka szerint az is szerepet játszik a tervezett kizárásban, hogy a kormány a migráció helyett a családokat támogatná, de Brüsszel ezt szintén elutasítja.

A Századvég tájékoztatása szerint a március 2-10. között zajlott közvélemény-kutatás során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg telefonon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.