Százezrek szorulnak majd humanitárius segélyre 2020-ban Líbiában

Csaknem 900 ezer embernek lesz szüksége 2020-ban Líbiában humanitárius segélyre – figyelmeztetett pénteken az ENSZ humanitárius ügyekért felelős koordinációs hivatala (OCHA).

Forrás: MTI2019. 12. 14. 17:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„897 ezerre tehető azok száma, akik 2020-ban humanitárius segítségre szorulnak. Ők a legkiszolgáltatottabb, leginkább szükséget szenvedő emberek” – húzta alá az OCHA, kiemelve, hogy az érintettek között vannak belső menekültek, külföldi menekültek, külföldről visszatérők és olyanok is, akik nem menekültek el, de fegyveres konfliktus sújtotta területen élnek. Százezrek ivóvíz- és egészségügyi ellátása, biztonságos lakhatása veszélybe került az országban uralkodó állapotok miatt – nyomatékosítja az ENSZ-hivatal, kiemelve, hogy a gyerekek és a nők különösen kiszolgáltatottak.

Az OCHA rámutat, hogy mintegy 655 ezer menekült és migráns tartózkodik Líbiában, közülük 48 ezren regisztrált menedékkérők vagy menekültek, de továbbra is veszélyben a biztonságuk, kizsákmányolás, visszaélés, emberi jogaik megsértése fenyegeti őket.

A hivatal úgy becsüli, hogy 115 millió dollárra lenne szükség ahhoz, hogy a líbiai hatóságok forrásait kiegészítve segíteni lehessen a rászorulókon.

Líbia Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása és meggyilkolása óta gyakorlatilag káoszba süllyedt, és egymással rivalizáló fegyveres csoportok igyekeznek megszerezni az ország minél nagyobb része fölött az ellenőrzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.