Szélsőséges támadást vert vissza az egyiptomi hadsereg

Fegyveresek támadtak meg egy katonai ellenőrző pontot a Sínai-félsziget északi részén. Az egyiptomi katonák visszaverték az offenzívát, és 18 támadót megöltek – tudatta kedd este az egyiptomi hadsereg.

Forrás: MTI2020. 07. 22. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bir el-Abed térségében végrehajtott támadásban két katona meghalt, négy másik pedig megsebesült. A hadsereg tájékoztatása szerint a támadókat egy farmra és néhány lakatlan épületbe sikerült beszorítani, ahol tűzharcban végeztek velük. Közben a katonák több, pokolgéppel felszerelt autót is megsemmisítettek. Az egyik támadón robbanómellény volt, ezért a hadsereg azt állítja, hogy terrortámadást hiúsított meg.

A Sínai-félszigeten az egyiptomi katonákat rendszeresen érik támadások az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szövetséges szélsőségesek részéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.