Szicílián köthet ki a Sea Watch-4 migránshajó

Forrás: MTI2020. 09. 01. 22:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz hatóságok engedélyt adtak a Sea Watch-4 nevű hajónak, hogy 353 migránssal a fedélzetén kikössön a szicíliai Palermóban – közölte a hajót üzemeltető Sea-Watch német civil szervezet kedden a Twitteren.

A civil szervezet egyik szóvivője szerint a hajó várhatóan szerdán érkezik meg az olasz partokhoz. Mint mondta, a fedélzetre vett menedékkérők között vegyesen vannak férfiak, nők és gyerekek, utóbbiak közül sokan felnőtt kíséret nélkül keltek útra. Hozzátette, hogy a migránsokat először egy karanténhajóra helyezik át, ahol majd két hetet kell eltölteniük.

A Sea Watch-4 augusztus közepén futott ki Spanyolországból Líbia partjai elé. A civil szervezet tájékoztatása szerint a hajónak a felvett menedékkérőkkel 11 napot kellett várnia, míg engedélyt kapott a kikötésre.

Olaszországban több karanténhajót is szolgálatba helyeztek a koronavírus-járvány miatt, mivel a nyár folyamán jelentősen megnőtt a tengeren keresztül érkező illegális bevándorlók száma. A római belügyminisztérium szerint az idén eddig csaknem 19 400 migráns érkezett, összehasonlításul a tavalyi év azonos időszakában számuk 5253 volt. Az emberek főként a konfliktus sújtotta Líbiából, illetve Tunéziából kelnek útra. A nagyszámú menedékkérő egyre nagyobb társadalmi ellenállást vált ki Olaszország déli részén, sok befogadóközpont ráadásul túltelített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.