Szijjártó Péter: Az elmúlt időszakban számtalanszor lebuktak ENSZ-szervezetek

Magyarország és Brazília szorosan együttműködik annak érdekében, hogy a Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tenni.

Forrás: MTI2020. 02. 06. 13:40
SZIJJÁRTÓ Péter; ARAÚJO, Ernesto
Washington, 2020. február 6. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Ernesto Araujo brazil külügyminiszter tárgyalása 2020. február 5-én. MTI/KKM Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben
  • Közös megelőzési mechanizmus jön létre
  • Véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás
  • Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tennie – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel Washingtonból csütörtökön, miután tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.

    A miniszter kiemelte:

    az elmúlt időszakban számtalanszor buktak le ENSZ-szervezetek azzal, hogy a Globális Migrációs Csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni.

    „Ennek kivédése érdekében közös megelőzési mechanizmust hoztunk létre a brazilokkal” – mondta.

    Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ernesto Araujo brazil külügyminiszter tárgyalása
    MTI/KKM

    Szijjártó Péter és Ernesto Araújo megállapodott abban, hogy a két ország összehangolja tevékenységét a közel-keleti keresztények támogatásában.

    A miniszter hozzátette, hogy véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás.

    Szijjártó Péter közölte, hogy az oktatási együttműködés érdekében Magyarország 250 ösztöndíjat biztosít brazil hallgatók számára a magyar egyetemeken, emellett magyar lektort küld a Sao Pauló-i egyetemre.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.