Szijjártó: Itt az ideje ébresztőt fújni és összefogni a terrorral szemben + videó

– Észre kell venni, hogy Európa biztonsága és ezzel együtt az európai életforma áll támadás alatt – mondta külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 7:08
SZIJJÁRTÓ Péter; Czafik Zsolt
Budapest, 2020. oktber 7. Czafik Zsolt, a Wellis Magyarorszg Zrt. gyvezet igazgatja (b) s Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter a Wellis Magyarorszg Zrt. beruhzsrl tartott sajttjkoztatn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban 2020. oktber 7-n. A magyar tulajdon cg 8,5 millird forint beruhzst hajt vgre zdon, 800 j munkahelyet hoz ltre a vrosban s krnykn. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elképesztő terrorhullám tört Európára, itt lenne az ideje ébresztőt fújni, valamint annak, hogy a kontinens összefogjon a terrorral szemben – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

– Észre kell venni, hogy Európa biztonsága és ezzel együtt az európai életforma áll támadás alatt – mondta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett videóbejegyzésben, amelyben szolidaritásáról biztosította Ausztriát.

– Osztrák barátaink mellett állunk, számíthatnak ránk. Európának, az európai nemzeteknek meg kell védeniük magukat az elharapózó eszetlen erőszakkal szemben, mert különben nagy baj lesz – hangsúlyozta a jelenleg Kambodzsában tartózkodó külügyminiszter.

Lövöldözés volt a bécsi zsinagógánál, legkevesebb hét ember meghalt

Az oe24.TV jelentése szerint hétfőn este röviddel 20 óra után ismeretlen fegyveresek Kalasnyikovval terrortámadást intéztek a Schwedenplatz közelében lévő Seitenstettengasse utcán található zsinagóga ellen. Az épületet őrző egyik rendőrt életveszélyesen megsebesítették. A televízió képein az emberek pánikban menekültek, bezárkóztak a környékbeli vendéglőkbe. Az osztrák zsinagóga vezetője úgy nyilatkozott: nem egyértelmű, hogy a zsinagóga volt-e a célpont.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a Twitteren azt írta: Örülünk, hogy a rendőreink el tudták fogni az elkövetőket. Soha nem engedjük, hogy a terroristák megfélemlítsenek minket, határozottan és minden eszközzel harcolni fogunk az effajta támadások ellen [...] az osztrák rendőrség határozott lépéseket fog tenni a szörnyű terrortámadás elkövetői és a terrorral szemben.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.