Szijjártó: Nem hagyhatjuk, hogy szélsőséges alakok akadályozzák törekvéseinket

A külgazdasági és külügyminiszter ma Kijevbe utazik.

2021. 01. 27. 9:35
SZIJJÁRTÓ Péter
Brüsszel, 2020. szeptember 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik a Külügyek Tanácsa (KÜT) ülésére Brüsszelben 2020. szeptember 21-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás Fotó: Borsos Mátyás Forrás: MTI/KKM/Borsos Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter ma Kijevbe utazik, ahol találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel.

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában indulás előtt úgy fogalmazott: sajnos az elmúlt időszakban némi átmeneti enyhülést követően ismételten nagyon rossz irányba indultak meg Ukrajna és Magyarország kétoldalú kapcsolatai. Ma azért repül Kijevbe, hogy találkozzon Dmitro Kuleba ukrán kollégájával, és megvitassák annak lehetőségét, hogyan tudják megállítani ezeket a rendkívül negatív folyamatokat.

– Nyilvánvalóan ez lenne az érdeke Ukrajnának, Magyarországnak és a Kárpátalján élő magyarságnak is

– tette hozzá.

Szijjártó reméli, hogy valamifajta kompromisszumra jutnak, vagy legalább valami irányt fel tudnak majd vázolni közösen.

– Tegnap este az ukrajnai képviseletek elég durva hangvételű fenyegetést kaptak, mindenfajta vérontást helyeztek kilátásba önmagukat ukrán hazafiaknak nevező személyek a tárgyalások létrejötte esetén. Ezt azonban nyilván nem hagyhatjuk, hogy ilyen szélsőséges alakok határozzák meg azokat a törekvéseinket, amelyek a határon túli magyarok érdekét és az ukrán–magyar kétoldalú kapcsolatok javítását irányozzák elő

– mondta a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.