Szijjártó Péter: A mai naptól az ukránok térfelén pattog a labda

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán számolt be a kijevi útjáról, illetve a tárgyalásokon elért sikereket és kritikusabb kérdéseket is ismertette.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2020. 02. 07. 19:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán számolt be a kijevi útjáról, illetve a tárgyalásokon elért sikereket és kritikusabb kérdéseket is ismertette.

A facebookos bejelentkezésében a tárcavezető elmondta pozitív értelemben „zongorázni lehet a különbséget” a mostani és a korábbi ukrán vezetés között.

– A praktikus kérdésekben szerintem nem lesz gond. A nehéz kérdés itt a nyelvhasználat meg az oktatás lesz – vélekedett a miniszter, aki arról is beszámolt, hogy átadta azokat a javaslatokat, amelyeket a kárpátaljai magyar pedagógusokkal közösen dogozott ki.

– Innentől kezdve ez egy olyan labda, ami az ukránok térfelén pattog – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.