Szijjártó Péter: Könnyebb a párbeszéd az új ukrán vezetéssel

Mindkét fél a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt, abban, hogy a két ország kapcsolata visszatérjen oda, ahol néhány esztendővel ezelőtt volt.

2019. 09. 26. 19:23
SZIJJÁRTÓ Péter; PRISZTAJKO, Vadim ; Szijjártó Péter miniszter New Yorkban
New York-ban találkozott egymással először Szijjártó Péter és Vadim Prisztajko, az új ukrán külügyminiszter Fotó: KKM/KKM/Burger Zsolt Forrás: MTI/KKM/KKM/Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyebb a párbeszéd az új ukrán vezetéssel, mint az az előzővel – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Vadim Prisztajkóval, az ukrán diplomácia új vezetőjével.

Ez volt a két miniszter első találkozója.

Mindkét fél a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt, abban, hogy a két ország kapcsolata visszatérjen oda, ahol néhány esztendővel ezelőtt volt – értékelte a találkozót Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva.

Elmondta: Prisztajko nyitottságot mutatott, jelezte, hogy a kétoldalú viszonyban bármilyen kérdést fel lehet vetni, és egyértelműen kifejezte, hogy rugalmasak a kérdések megtárgyalásában.

New York-ban találkozott egymással először Szijjártó Péter és Vadim Prisztajko, az új ukrán külügyminiszter
Fotó: MTI/KKM/KKM/Burger Zsolt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.