Szijjártó Péter: Nincs szükségünk a migrációra

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a migrációt és a munkaerőpiaci kihívásokat nem szabad összekeverni, a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz.

Magyar Nemzet
2020. 01. 18. 13:29
SZTÁRAY Péter András; SZIJJÁRTÓ Péter
Párizs, 2020. január 17. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) érkezik a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri konferenciájára Párizsban 2020. január 17-én. Mellette Sztáray Péter, a KKM biztonságpolitikáért felelős államtitkára. MTI/Borsos Mátyás Fotó: MTI/Borsos Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország elmúlt tízéves politikája bizonyította, hogy sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra – mondta tegnap Szijjártó Péter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) bevándorlók integrálásáról tartott miniszteri tanácskozásán Párizsban.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a migrációt és a munkaerőpiaci kihívásokat nem szabad összekeverni, a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz, és a gazdasági növekedést saját forrásból is el lehet érni – jelentette a távirati iroda. Szijjártó felhívta a figyelmet: a nemzetközi szervezetek továbbra is téves képet festenek a migrációról, mintha annak csak pozitív oldalai lennének, pedig az igazság ettől távol áll. Úgy vélte, a migráció súlyos globális biztonsági kockázatot jelent azon országok számára is, ahonnan kiindul, s azok számára is, amelyeken keresztülhaladnak a migrációs hullámok, és természetesen a célországok számára is.

Fotó: MTI/Borsos Mátyás

– Minden olyan nemzetközi szervezeti deklaráció, amely elhallgatja a migráció biztonsági aspektusait és a migráció jelentette biztonsági kockázatokat, számunkra elfogadhatatlan, beleértve az OECD nyilatkozatát is, miután az a migrációt valótlan színben tünteti fel – hangsúlyozta.

Szijjártó azt mondta: a párizsi székhelyű szervezet úgy tünteti fel a migrá­ciót, mintha annak bármilyen köze lenne a munkaerőpiaci kihívások kezeléséhez. Álláspontja szerint minden országnak magának kell meghatároznia a migrációs politikáját, s ezen a téren nem lehet sem elvárásokat támasztani, sem nyomást gyakorolni egyetlen országra sem. – A migráció helyett mi az alacsony adókban, a magyar emberek képzésében és a családpolitikában hiszünk – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.