Szíriában tesztelték az orosz Sz-500-as légvédelmi rakétarendszert

Forrás: MTI2019. 10. 02. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szíriában sikeresen tesztelték az orosz Sz-500-as légvédelmi rakétarendszert – számolt be szerdán egy orosz lap.

Az Izvesztyija című újság az orosz védelmi minisztérium és az érintett hadiipari komplexum forrásait idézve közölte, hogy a kísérlet során több probléma felmerült, de ezeket „sikerült gyakorlatiasan megoldani”. A próbát befejezték és sikeresnek minősítették.

Ajtyecs Bizsev altábornagy, az orosz légierő főparancsnokának a FÁK egyesített légvédelmi rendszeréért felelős egykori helyettese elmondta, hogy a rendszert, mielőtt sorozatban gyártanák, rendkívüli klimatikus és műszaki körülmények között kipróbálják. Egy ilyen teszt során ugyanis megmutatkoznak a rendszer hibái, amelyeket aztán kijavítanak. Ebből a szempontból Szíria megfelelő terepnek bizonyult, mert a különleges időjárási körülmények mellett a rendszert folyamatos üzemmódban használták olyan helyszínen, ahol a nyugtalan a helyzet miatt a rakétatüzérségnek állandó készültségben kell állnia.

Korábban Szergej Sojgu azt mondta, hogy az Sz-500-as rendszert jövőre kezdik el szállítani a hadseregnek. A nyugati sajtóban azt írták, hogy a tesztek során a rendszer képes volt a célt 481,2 kilométeres távolságból megsemmisíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.