Szlovákia újabb 16 európai ország irányába nyitja meg a határait

Szerdától 19-re bővül azoknak az országoknak a száma, amelyek irányába Szlovákia megnyitja a határait.

Forrás: MTI2020. 06. 09. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia újabb 16 európai ország irányába nyitja meg határait szerdától, és egyúttal megszünteti a kötelező állami karantént is, amelyet önkéntes házi izoláció vált fel – jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfő pozsonyi sajtótájékoztatón szerdán.

Szlovákia már korábban megnyitotta határait és lehetővé tette a korlátozások nélküli ki- és belépést Magyarországról, Csehországból és Ausztriából. Szerdától 19-re bővül azoknak az országoknak a listája, amelyek irányába Szlovákia megnyitja határait.

Ezek az országok a következők: Németország, Liechtenstein, Svájc, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Görögország, Ciprus, Málta, Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Norvégia, Dánia és Izland. Az intézkedés egyelőre egyoldalú Szlovákia részéről, tehát a kiutazó szlovák állampolgároknak ellenőrizniük kell, hogy a listán szereplő országok is megkötések nélkül lehetővé teszik-e számukra a beutazást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.